:

Hur man använder PGP?

Innehållsförteckning:

 1. Hur man använder PGP?
 2. Hur kryptera med PGP?
 3. Hur gör man PGP nyckel?
 4. Hur gör man en PGP nyckel?
 5. Hur fixar man en PGP nyckel?
 6. Är PGP säkert?
 7. Hur säkert är PGP?

Hur man använder PGP?

För att kryptera ett meddelande i PGP letar man reda på mottagarens offentliga nyckel. Man genererar sedan en slumpmässig sessionsnyckel som man använder för att kryptera själva meddelandet. Man krypterar sedan sessionsnyckeln med mottagarens offentliga nyckel och skickar iväg båda delarna till mottagaren.

Hur kryptera med PGP?

PGP bygger på en krypteringsteknik som kallas för public key cryptography. Det innebär att varje användare skapar två nycklar, en privat och en offentlig. → Med en annan användares offentliga nyckel kan du skicka krypterade meddelanden till hen eller verifiera att det verkligen är hen som skickat ett signerat mejl.

Hur gör man PGP nyckel?

Hur kommer jag igång?

 1. Ladda ner Gpg4win. ...
 2. Installera Gpg4win. ...
 3. När allt är installerat hittar du Kleopatra-programmet på din dator och öppnar det.
 4. Gå till fliken ”Arkiv” och välj ”Nytt certifikat.”
 5. Eftersom du vill ha PGP-nycklar väljer du ”Skapa ett personligt OpenPGP-nyckelpar.”

Hur gör man en PGP nyckel?

Så fungerar det i korthet. Till att börja med måste både avsändare och mottagare av det som ska krypteras ha lämplig programvara installerad i sina datorer. PGP-program finns gratis att ladda ner från nätet, det finns varianter för de flesta operativsystemen och olika mejlprogram.

Hur fixar man en PGP nyckel?

PGP-program finns gratis att ladda ner från nätet, det finns varianter för de flesta operativsystemen och olika mejlprogram. Med hjälp av ett sådant PGP-program går det att skapa dels en publik krypteringsnyckel, dels en privat.

Är PGP säkert?

PGP (och även GPG) är ett av det bästa som hänt modern krypterad kommunikation, men tyvärr är PGP svårt att använda och det är lätt att det blir fel.

Hur säkert är PGP?

Slutsats: säkerhet för privata nycklar PGP är bara säkert så länge din privata nyckel förblir privat. Om någon får tag på det kommer de att kunna läsa allt som är krypterat med din offentliga nyckel.