:

Hur betalar god man räkningar?

Innehållsförteckning:

 1. Hur betalar god man räkningar?
 2. Hur fungerar räkningar?
 3. Var kan man betala sina räkningar?
 4. Hur man skickar en faktura?
 5. Har inte råd med god man?
 6. Hur fungerar Kivras betaltjänst?
 7. Kan man betala räkningar på Pressbyrån?
 8. Hur kan man betala räkningar utan BankID?

Hur betalar god man räkningar?

Det är viktigt att du aldrig använder ditt eget konto för att till exempel betala räkningar. Du får inte sammanblanda din och din huvudmans ekonomi. Det innbär att du heller aldrig får lägga ut pengar för din huvudman för att sedan ta summan från hens konto.

Hur fungerar räkningar?

Du får fakturan av säljaren som du har köpt något av. Ibland skickas fakturor via post, mejl eller direkt till din internetbank. Sedan betalar du fakturan efter att du har fått det som du har köpt, till exempel en tv eller en soffa. Faktura kallas också för räkning.

Var kan man betala sina räkningar?

Om du inte kan eller vill betala räkningar via internetbanken kan du betala direkt i kassan på banken eller använda giro för att göra betalningar. Att betala i kassan är ofta ganska dyrt. Vill du betala med kontanter går inte det på alla bankkontor.

Hur man skickar en faktura?

Fakturan ska innehålla:

 1. Datum då fakturan är utställd.
 2. Fakturanummer.
 3. Säljarens och köparens adress.
 4. Säljarens momsregistreringsnummer.
 5. Köparens momsregistreringsnummer i vissa fall (t ex vid EU-handel)
 6. Transaktionens art och omfattning.

Har inte råd med god man?

Om huvudmannen inte behöver hjälp av en ställföreträdare längre eller om du har begärt dig entledigad, kan tingsrätten eller överförmyndaren besluta om att uppdraget ska upphöra.

Hur fungerar Kivras betaltjänst?

Fakturor som skickas i Kivra går att betala via Kivras betaltjänst. Kivras användare betalar snabbare än kunder som mottar en pappersfaktura. Fakturan i Kivra har en hög öppningsgrad och erbjuder flera flexibla alternativ för både avsändare och mottagare.

Kan man betala räkningar på Pressbyrån?

Du kan betala räkningar enkelt och smidigt i butik Använd förtryckta OCR-blanketter eller Kassagirots manuella inbetalningskort till både Plus- och Bankgirot. Du kan betala kontant, med Värdeavi eller med ett svenskt bankkort. Som kund måste du alltid kunna uppvisa giltig ID-handling alternativt LMA kort.

Hur kan man betala räkningar utan BankID?

Mobilbank. läsare eller personlig kod, betalar räkningar och andra bankärenden. + Du har banken i fickan och kan betala när och var du vill. Med mobilens kamera kan du scanna räkningens OCR-nummer/QR-kod.