:

Hur hämtar en webbläsare en webbsida på internet?

Innehållsförteckning:

 1. Hur hämtar en webbläsare en webbsida på internet?
 2. Vad kostar Google Chrome?
 3. Vad hette den första webbläsaren?
 4. Är Google Chrome bra?
 5. Vad finns för webbläsare?
 6. Vad kostar det att använda Chromecast?
 7. Var hittar jag webbläsaren?
 8. När blev internet tillgängligt för allmänheten?
 9. Hur gör jag för att byta webbläsare?

Hur hämtar en webbläsare en webbsida på internet?

När webbläsaren hämtar data från en internetansluten server använder den en mjukvara som kallas en renderingsmotor för att översätta data till text och bilder. Dessa data är skrivna i Hypertext Markup Language (HTML) och webbläsare läser den här koden för att skapa det vi ser, hör och upplever på internet.

Vad kostar Google Chrome?

Google Chrome är en snabb webbläsare som är tillgänglig utan kostnad. Innan du laddar ned Chrome kontrollerar du om det finns stöd för ditt operativsystem och att alla systemkrav uppfylls.

Vad hette den första webbläsaren?

Den brittiske forskaren Tim Berners-Lee (f. 1955) vid CERN-laboratoriet i Genève, kombinerade då internet med idéer om så kallad hypertext. Berners-Lee skapade den första webbläsaren och webbredigeraren, WorldWideWeb, och kunde 1991 publicera den första webbsidan.

Är Google Chrome bra?

Användarnas favorit – Google Chrome toppar listorna i både Statcounter och Netmarketshare med stor marginal. Googles webbläsare har byggt upp en trogen användarbas tack vare sitt stora tilläggsbibliotek och filosofin att kliva åt sidan och fokusera på webbplatserna du besöker istället för själva programmet.

Vad finns för webbläsare?

Rekommenderade webbläsare

 • Google Chrome.
 • Apple Safari.
 • Mozilla Firefox.
 • Microsoft Edge.

Vad kostar det att använda Chromecast?

Chromecast kostar cirka 400 kronor och Chromecast Ultra cirka 800 kronor. I Chromecast väljer du video från mobilen eller surfplattan som sedan spelas upp på tv:n. Här har appen SVT Play kopplats till Chromecast, men inget tv-program har startats. Här spelas ett tv-program upp i Chromecast.

Var hittar jag webbläsaren?

De mest vanliga webbläsarna idag är Internet Explorer, Edge, FireFox, Safari och Chrome. Om du klickar in dig på någon av följande länkar: https://www.whatismybrowser.com/ eller https://www.whatsmybrowser.org/ får du reda på vilken webbläsare du använder samt vilken version du har installerad.

När blev internet tillgängligt för allmänheten?

Internets historia i Sverige kan anses ha inletts 1984, då ett svenskt nät för första gången blev en del av internet. Redan tidigare hade man dock dataförbindelser mellan vissa högskolor och universitet via koppling med modem och UUCP till den europeiska delen av internet.

Hur gör jag för att byta webbläsare?

Ändra standardwebbläsare i Windows 10

 1. Välj Start-knappen och skriv sedan Standardappar.
 2. Välj Standardappar i sökresultatet.
 3. Under Webbläsare väljer du den aktuella webbläsaren och sedan Microsoft Edge eller någon annan webbläsare.