:

Vad gör ett CMS?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör ett CMS?
 2. Vilket CMS ska man välja?
 3. Vilka CMS finns?
 4. Vad är webbpubliceringssystem?
 5. Vad betyder Word Press?
 6. Vilka använder WordPress?
 7. Hur mycket kostar WordPress?
 8. Är WordPress bra?
 9. Vad är bra med WordPress?
 10. Vad kostar WordPress per år?
 11. Hur svårt är WordPress?
 12. Vilka nackdelar finns med WordPress Com respektive WordPress org?
 13. Vad är skillnaden på WordPress com och WordPress org?

Vad gör ett CMS?

Ett content management system (CMS) är en teknisk plattform som låter dig skapa, redigera, producera och organisera digitalt innehåll som oftast är ämnat för internet. Nuförtiden erbjuder de flesta CMS-system mer än bara grunderna och har stöd för indexering, sök och SEO (sökmotoroptimering).

Vilket CMS ska man välja?

Det brukar gå trender i vilka CMS som är populärast. Det viktigaste tycker jag är att fundera på vilket innehåll du har, vilka funktioner du behöver och hur designen ska se ut. När du vet det har du mycket bättre förutsättningar att välja ett webbpubliceringssystem än om du skulle ha gjort det som första grej.

Vilka CMS finns?

Det finns massvis med olika system på marknaden, med olika egenskaper och för- och nackdelar. Episerver/Optimizely, Umbraco, Wordpress, Adobe, Sitevision och Drupal är bara några exempel. Vi hjälper er utvärdera vilket CMS som passar bäst för er verksamhet.

Vad är webbpubliceringssystem?

Ett webbpubliceringssystem (eng. Web content management system WCMS även om idag nästan uteslutande termen CMS används) är ett innehållshanteringssystem för att förenkla utveckling av en webbplats genom samarbete. Webbsidorna redigeras via ett webbgränssnitt.

Vad betyder Word Press?

WordPress är ett så kallat Content Management System (CMS), eller innehållsystem/publiceringsverktyg som det ibland kallas på ren svenska. Det är en mjukvara som tillåter en användare att skapa och hantera innehåll. Men över tid har WordPress blivit mycket mer än ett CMS.

Vilka använder WordPress?

I själva verket har WordPress befogenheter över 43.3% av alla webbplatser på Internet....Vilka typer av webbplatser kan WordPress göra?

 • Företags-webbplatser.
 • e-handels-butiker.
 • Bloggar.
 • Portfolios.
 • Resumés.
 • Forum.
 • Sociala nätverk.
 • Medlemskaps–webbplatser.

Hur mycket kostar WordPress?

Själva publiceringsverktyget är gratis att använda och du kan även skapa en gratis webbplats, förutsatt att du använder en WordPress-domän (www.dinwebbplats.wordpress.se), samt att du använder dig utav ett gratis tema. Vill du däremot bygga en mer professionell sajt med eget domännamn och tema, kostar det.

Är WordPress bra?

WordPress är först och främst enkelt att använda. Många användare är dessutom bekanta med systemet, vilket är en fördel som inte ska underskattas. Det passar perfekt för företag med små och medelstora webbplatser där målet är att presentera verksamheten genom ett mindre antal sidor och en företagsblogg.

Vad är bra med WordPress?

WordPress är användarvänligt och lättadministrerat, vilket gör det enkelt att ändra i texter, lägga till sidor, förnya content, hantera bilder och skapa nya moduler på din hemsida. Eftersom systemet är byggt på moduler kan man bygga ut och hantera sin egen hemsida hur man vill.

Vad kostar WordPress per år?

WordPress är gratis. Men, du behöver ett webbhotell och ett domännamn för att det ska fungera.

Hur svårt är WordPress?

Som du kanske förstår är WordPress ett oerhört stort verktyg som innehåller många funktioner. Att täcka alla dessa i en guide är därför omöjligt. Det absolut bästa du kan göra är att klicka dig runt i verktyget på egen hand, på så sätt kommer du lära dig mest.

Vilka nackdelar finns med WordPress Com respektive WordPress org?

WordPress.org är platsen där du hittar WordPress programvara som du kan ladda ner gratis och installera på din egen webbserver. WordPress.com däremot tar hand om din hosting. Du behöver inte ladda ner någon mjukvara, betala för hosting, eller hantera en webbserver.

Vad är skillnaden på WordPress com och WordPress org?

WordPress.org är platsen där du hittar WordPress programvara som du kan ladda ner gratis och installera på din egen webbserver. WordPress.com däremot tar hand om din hosting. Du behöver inte ladda ner någon mjukvara, betala för hosting, eller hantera en webbserver.