:

Vad händer med plattorna i ett batteri med för låg elektrolytnivå?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer med plattorna i ett batteri med för låg elektrolytnivå?
  2. Vad står AAA för på batteri?
  3. När är ett AAA batteri urladdat?
  4. Varför ska man fylla på destillerat vatten efter laddning och inte före?
  5. Vad menas med AAA?
  6. Hur länge ska man ladda uppladdningsbara batterier?

Vad händer med plattorna i ett batteri med för låg elektrolytnivå?

Om batteriet saknar elektrolyt över hela plattan förstörs det på kort tid. Att nivån i batteriet sjunker kan bero på för kraftig laddning, sprickor i batteriet eller att vätskan med tiden dunstar bort. Vanligt kranvatten innehåller ämnen som är skadliga för batteriet.

Vad står AAA för på batteri?

AAA batterier (oftast benämns som "trippel-a") är ett standard batteri som ofta används i små portabla enheter som fjärrkontroller, MP3 spelare, mätinstrument, digitalkamera osv. AAA är 44,5 mm långa och 10,5 mm i diameter - och finns i både engångs och uppladdningsbara batterier.

När är ett AAA batteri urladdat?

Alkaliska batterier har en nominell spänning på 1,5 V. Den maximala spänningen ligger mellan 1,5 V och 1,65 V beroende av renheten på manganoxiden i katoden. Ett urladdat alkaliskt batteri har en spänning på mellan 0,8 V och 1,0 V.

Varför ska man fylla på destillerat vatten efter laddning och inte före?

Batterivatten skall fyllas EFTER laddning om inte plattorna exponeras. Om plattorna syns och är torra skall man fylla destillerat avjoniserat vatten endast så mycket att dessa täcker plattorna.

Vad menas med AAA?

AAA – en organisation för bilägare i USA, se American Automobile Association. AAA baseball – en nivå av farmarligor i nordamerikansk baseboll. AAA – ett friidrottsförbund för England och Wales, se Amateur Athletic Association.

Hur länge ska man ladda uppladdningsbara batterier?

Idealisk laddström för ett NiMH batteri är 0,1C (10% av batteriets kapacitet). Vid 0,1C tar det ungefär 14-16 timmar att ladda upp batteriet. Snabbladdning sker normalt vid 1C och tar cirka en timme.