:

Kan man köra utan Variatorvikter?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man köra utan Variatorvikter?
 2. Hur får man bättre Axx I moped?
 3. Är det lagligt att byta vikter på en moped?
 4. Vad gör lättare Variatorvikter?
 5. Vad har variatorn för funktion?
 6. Hur vet man att remmen slirar?
 7. Hur får man moppen att gå snabbare lagligt?
 8. Hur stryper man av en moped?
 9. Kan man blanda vikter i variatorn?
 10. Vad gör vikter på en moped?
 11. Vilken är Primärvariatorn?
 12. Vad är variator på engelska?
 13. Vad är viktigt att tänka på när man byter drivremmar?
 14. När är det dags att byta Variatorrem?
 15. Får man skjutsa en 15 åring på moped?

Kan man köra utan Variatorvikter?

Du kan tom köra utan variatorvikter också om du vill. Dock ska du ha 3 vikter i (om du har variator med 6 vikter) och lägga de på rätt plats så att balansen blir rätt.

Hur får man bättre Axx I moped?

- Byt variatorvikter, variatorvikterna är vikter som snurrar med vevaxeln, denna justerar hur lätt den ska snurra helt enkelt, här ska du byta till ett par lättare, detta resulterar till att mopeden varvar mer samt ett förbättrat acceleration.

Är det lagligt att byta vikter på en moped?

Det står ingenstans på polisens hemsida att man inte får byta vikter, rem, förgasare, tändstift, luftfilter eller liknande på sin moped, under förutsättning att man håller sig inom 52km/h och 50cc. Informationen på typreg är ganska begränsad.

Vad gör lättare Variatorvikter?

En tumregel är att lättare variatorvikter ökar motorns varvtal och tyngre vikter sänker det (tyngre vikter skapar en högre centrifugalkraft). Du bör alltså lätta på variatorvikterna (öka motorns varvtal) så du får ut dessa extra Hk!

Vad har variatorn för funktion?

Huvudsakliga funktionen är att hålla remtrycket tillräckligt högt så att all effekt kan överföras. Remtryck avgör även den naturliga effektförlusten. Desto högre remtryck som krävs – desto högre effektförlust. Den känner hela tiden skillnaden i vridmoment mellan motor och drivmatta.

Hur vet man att remmen slirar?

Remmen slirar: Remmen kan slira, då den inte får grepp i starten och slirar samt kan dra ner på din toppfart. Det kan bero på att packboxen i den bakre remskivan har blivit för varm när man trimmar så den har helt enkelt blivit för varm och gött sönder lite smått.

Hur får man moppen att gå snabbare lagligt?

Det du kan börja med är att kolla om du har någon luftstrypning, de ska sitta där luftintaget på luftburken är. Om du har det så kan du börja med att ta loss den för då får motorn ökat luftflöde.

Hur stryper man av en moped?

,munstycken och på vissa moppar är det tyvärr så olyckligt att man måste köpa en ostrypt cdi box p.g.a att den man har itne går att strypa av. Mopeden kommer avstrypt att både gå fortare och accelerera bättre. Skulle polisen stanna dig så är det också större chans att dom inte kollar om mopeden är trimmad än om du te.

Kan man blanda vikter i variatorn?

ja det funkar att blanda vikterna, men självklart ska du lägga dom jämnt!

Vad gör vikter på en moped?

Vikterna bestämmer vid vilket varvtal motorn kommer jobba på vid full gas. Har man fel vikter förlorar du en hel del acceleration och toppfart! Myten om att lätta vikter ger acceleration och att tunge vikter ger toppfart, är rent skitsnack. RÄTT vikter är det mest optimala man kan göra på en variator.

Vilken är Primärvariatorn?

Primärvariatorn som sitter på motorn är varvtalsstyrd och kontrollerar inslag samt växlingsvarvtalet. Justeringskomponenter på dom flesta fabrikat är följande; Primärfjädern. Shims till Primärfjäder.

Vad är variator på engelska?

Variator rollers for scooters and maxi scooters of all makes.

Vad är viktigt att tänka på när man byter drivremmar?

Viktigt att tänka på innan montering Innan ni monterar dit den nya drivremmen är det viktigt att göra rent CVT skivorna från gamla rester och partiklar som den tidigare variatorremmen släppt ifrån sig.

När är det dags att byta Variatorrem?

att det bildats massa remsor över hela kanten på remmen, då är det hög tid att byta remmen. Om man byter rem och sen börjar den karva sig nästan direkt igen har man antingen en för dålig rem eller så är det något fel i drivningen som gör att remmen slits ut ovanligt fort.

Får man skjutsa en 15 åring på moped?

Tänk på att om du har passagerare måste mopeden ha lämpliga säten och effektivt skydd mot hjulekrar- na. Du får skjutsa ett barn under 10 år. Du får skjutsa två barn under sex år om den som kör fordonet har fyllt arton år. Vid skjutsning på moped klass II måste den som fyllt sju år använda skyddshjälm.