:

Kan man blanda salicylsyra och vitamin C?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man blanda salicylsyra och vitamin C?
  2. Vilken ålder ska man börja med retinol?
  3. Vad ska man inte kombinera med retinol?
  4. Vad ska man inte blanda med C-vitamin?
  5. Vilka syror får man inte blanda?
  6. Kan man använda retinol som tonåring?
  7. I vilken ordning ska man använda retinol?
  8. Kan man blanda retinol och C vitamin?

Kan man blanda salicylsyra och vitamin C?

C-vitamin och E-vitamin - C-vitaminet blir mer potent ihop med andra antioxidanter. Salicylsyra (BHA) och niacinamid, där den förstnämnda ingrediensen löser upp talg effektivt medan den andra förbättrar hudens spänst och hjälper porerna att dra ihop sig.

Vilken ålder ska man börja med retinol?

Den idealiska åldern att börja med retinol är från 25 - 30 år. Det är just då huden börjar åldras. Den bästa åldern att börja med retinol hudvård är när du börjar märka första tecken på solskada – ojämn hudfärg, solfläckar, pigmenteringar eller rynkor.

Vad ska man inte kombinera med retinol?

Kan man blanda retinol (en slags A-vitamin), och syror? Ja, och effekten blir desto bättre! Retinol har en tendens att verka uttorkande, därför är det bra att kombinera med AHA eller BHA för mer återfuktning.

Vad ska man inte blanda med C-vitamin?

Det är däremot inte att rekommendera att använda produkter som innehåller retinol tillsammans med exfolierande produkter. Tänk även på att alltid använda solskydd när du använder produkter med retinol och C-vitamin eftersom de gör huden känslig för solljus.

Vilka syror får man inte blanda?

Många frågar oss om man kan kombinera syrorna hur man vill. Svaret är att man kan kombinera syrorna men det gäller att vara försiktig. Till exempel har PHA-, BHA- och AHA syra produkter ofta en mix av alla syror.

Kan man använda retinol som tonåring?

Den idealiska åldern att börja med retinol är från 25 - 30 år. Det är just då huden börjar åldras. Den bästa åldern att börja med retinol hudvård är när du börjar märka första tecken på solskada – ojämn hudfärg, solfläckar, pigmenteringar eller rynkor. Men inte tidigare än vid 25 år.

I vilken ordning ska man använda retinol?

Här kommer några regler om hur man använder retinol: Vänj in huden först! Använd ansiktskräm med retinol/serum med retinol på kvällen. Vitamin A bryts snabbt ner av solen och blir därför inaktiv under dagen. Applicera retinol kräm på torr, rengjord hud.

Kan man blanda retinol och C vitamin?

Effekten av retinol förstärks, när vi lägger till C-vitaminet. Bägge två är antioxidanter och retinolet tränger in djupt tack vare syrorna och bekämpar fria radikalerna samtidigt som C-vitaminet skyddar retinolet från oxidation. Använd retinol på natten och applicera ditt vitamin C på dagen.