:

Vad är Euro ncap5?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Euro ncap5?
  2. Vilka tester gör Euro NCAP?
  3. Vad är Euro NCAP 5 Volvo?
  4. Är Kia en säker bil?
  5. Hur säker är bilen 2021?

Vad är Euro ncap5?

Detta är ett oberoende institut bildat av ett samarbete mellan olika myndigheter och intressegrupper inom trafiksäkerhet. Euro NCAP utvecklade ett femstjärnigt klassificeringssystem för att ge konsumenterna insikt i säkerhetsnivån för nya bilar – både för passagerare och andra trafikanter – för enkel jämförelse.

Vilka tester gör Euro NCAP?

De krocktest som utförs är:

  • Frontalkrock - Bilen körs in i en deformerbar fast barriär (motsvarar en krock med en likvärdig bil) i 64 km/h.
  • Sidokrock - En deformerbar barriär körs in i sidan på bilen i 50 km/h.
  • Stolpprov - Bilen körs från sidan in i en stolpe i 29 km/h.

Vad är Euro NCAP 5 Volvo?

Denna klassning återspeglar den lägsta säkerhetsnivå du normalt kan förvänta dig av en bil som säljs någonstans inom EU. Alla bilar som bedöms av Euro NCAP har denna grundläggande säkerhetsklassning. Den andra klassningen är baserad på en bil med ett extra säkerhetspaket, som kan erbjudas som tillval för konsumenterna.

Är Kia en säker bil?

Nio nya bilmodeller har säkerhetstestats av Euro NCAP och det utdelades högsta betyg till sex av dem. Riktigt lika bra gick det inte för ett av Opels och båda Kias bidrag till denna krocktestomgång.

Hur säker är bilen 2021?

De bilarna som är säkrast enligt Folksams undersökning av verkliga trafikolyckor är minst 40 procent säkrare än genomsnittet. En övervägande majoritet av de som fått utmärkelsen ”Bra val” av dessa är modeller från Volvo och övriga två är från Toyota och Mercedes. Säkraste bilarna 2021: Volvo S80/V70 10-16 (48%)