:

Hur säkert är molntjänster?

Innehållsförteckning:

 1. Hur säkert är molntjänster?
 2. Kan moln skapa?
 3. Vem ägare till molnet?
 4. Vad finns det för molntjänster?
 5. Kan moln korsord?
 6. Hur kan moln sväva?
 7. Vad är ett datamoln?
 8. Vilken är den bästa molntjänst?
 9. Vad finns i molnet?
 10. Vad betyder olika moln?

Hur säkert är molntjänster?

Molntjänster är oftast säkra och leverantörerna brukar se till att deras kunder inte behöver oroa sig för säkerheten i samma grad som om de levererade sina tjänster i egen regi. Det är ändå viktigt att göra vad du kan för att tillföra ytterligare säkerhet, då det finns risker för cyberattacker även med molntjänster.

Kan moln skapa?

Vissa bakterier som sugs upp i atmosfären kan påverka vädret och komma tillbaka ner till jorden igen. Snöfall och de flesta regnväder börjar med pyttesmå iskristaller i moln. Kristallerna bildas runt svävande partiklar, så kallade aerosoler.

Vem ägare till molnet?

Den fysiska miljön ägs och förvaltas vanligtvis av ett hosting-företag. Dessa molnlagringsleverantörer är ansvariga för att datan är tillgänglig samt att den fysiska miljön skyddas.

Vad finns det för molntjänster?

Exempel på molntjänster

 • Microsoft Exchange Online (e-post)
 • Gmail (e-post)
 • Google Drive (kontorslösning)
 • Flickr (bilder)
 • Dropbox (fillagring)
 • Icloud (fillagring m.m.)
 • Diino (fillagring, backup)
 • Office 365 (Microsoft Office 365, en kontorslösning)

Kan moln korsord?

Synonymer till moln

 • sky, dis, molntäcke; rök, virvel, skur, svärm; orosmoln, hotfullt tecken, dysterhet, mörker.
 • Användarnas bidrag. svärm.

Hur kan moln sväva?

Molnen löses upp igen när luften sjunker och kyls av inom större områden. De små vattendropparna klumpas då ihop till regnmoln. Till slut blir vattendropparna så stora att de är för tunga för att sväva i luften varefter de faller till marken som nederbörd...

Vad är ett datamoln?

Molnet eller datamolnet är ett uttryck som refererar till data, programvaror och information tillgänglig via en nätverksanslutning, oftast genom att komma åt ett datacenter via en Internetanslutning.

Vilken är den bästa molntjänst?

Vi rekommenderar Microsoft OneDrive för er som har behov av en trygg och pålitlig molntjänst. Vill man köra Microsoft Office, Teams, med mera så passar så klart Microsofts egna molntjänst bra, då man enkelt får tillgång till sina filer från dessa program.

Vad finns i molnet?

Molnet är ett ord som idag hörs allt oftare nära det gäller lagring av data och innehåll. Molnet kallas också The Cloud eller cloudtjänster. Kortfattat innebär moln-/cloudtjänster att man att sparar sina dokument, bilder och annan data på en server på nätet i stället för på sin dator.

Vad betyder olika moln?

Fjädermolnen följs ofta av slöjmoln som gör att himlen ser mjölkaktig ut. Regn är då ett halvt dygn bort. Slöjmoln finns högt upp i himlen och det innehåller massor av iskristaller. Iskristallerna gör att det kan bildas en ljusring runt solen som är ett så kallat halofenomen.