:

Hur blockerar man utlandssamtal?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blockerar man utlandssamtal?
  2. Hur spärrar man?
  3. Kan folk ringa mig när jag är utomlands?
  4. Vem betalar för samtal från utlandet?
  5. Får massa samtal från England?
  6. Är det dyrt att ringa till utlandet?

Hur blockerar man utlandssamtal?

Tryck på de tre horisontella linjerna längst upp till höger i appen och välj sedan Inställningar > Blockera > Min blocklista. Tryck sedan på plus-ikonen nere till höger och välj Blockera en nummerserie. Nu kan du skriva in exempelvis +216 för att blockera alla samtal från ett specifikt land.

Hur spärrar man?

För att du ska kunna kontrollera dina telefonikostnader är operatören skyldig att erbjuda dig olika spärrtjänster. Med en samtalsspärr kan du spärra ditt abonnemang mot att kunna ringa vissa typer av nummer. Med en kreditspärr kan din anslutning spärras om du överskrider ett av dig på förhand bestämt belopp.

Kan folk ringa mig när jag är utomlands?

För att kunna ringa och ta emot samtal med din mobil utomlands måste din svenska operatör ha ett avtal med minst en operatör i det land du befinner dig i (så kallade internationella roamingavtal). Roaming är alltså användning av ditt svenska abonnemang i utlandet.

Vem betalar för samtal från utlandet?

Om du befinner dig utanför Europa, du blir uppringd och svarar, så får du själv betala för samtalet. Den som ringer dig betalar vanlig mobiltaxa, men du själv får stå för mellanskillnaden från Sveriges gräns till det land där du befinner dig.

Får massa samtal från England?

Tusentals personer har de senaste dagarna blivit uppringda från ett +44-nummer. Samtal från England alltså. Stalltipset från myndigheterna är att inte svara på samtalen. Det finns tecken på att Finland för närvarande är utsatt för ”can you hear me” - bedrägeriet.

Är det dyrt att ringa till utlandet?

Det kostar inget extra att ringa inom EU och EES på utlandsresan. Om din operatör låter dig använda ditt abonnemang eller kontantkort utomlands kan du ringa med det till samma kostnad som hemma inom EU- och EES-länder. Det är lagstadgat i EU:s roamingregler från 2017.