:

Vad ska man göra om ABS lampan lyser?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man göra om ABS lampan lyser?
  2. Vad händer om ABS bromsarna inte fungerar?
  3. Får man Ombesiktning om ABS lampan lyser?
  4. Hur fungerar ABS Pump?
  5. Hur ska man bromsa utan ABS bromsar?

Vad ska man göra om ABS lampan lyser?

Så länge bara ABS-lampan är tänd, skadar det inte att köra hemåt eller till verkstaden. I princip behöver inte bilen parkeras direkt längs vägen. Av ovannämnda säkerhetsskäl är det emellertid lämpligt att åka till verkstaden på kort sikt för att åtgärda problemet.

Vad händer om ABS bromsarna inte fungerar?

ABS-systemet fortsätter därefter att bromsa bilen så fort som möjligt, men utan att det blir för kraftig så att hjulen låser sig igen. När däcken rullar igen är du kapabel att styra bilen trots att du bromsar kraftigt. Du kan alltså väja för ett hinder på vägen och bromsa hårt på samma gång.

Får man Ombesiktning om ABS lampan lyser?

Om varningslampan för ABS-bromsen lyser (varnar för fel i bromssystemet) vid kontrollbesiktningen blir bilen underkänd med krav på efterkontroll.

Hur fungerar ABS Pump?

Pumpmotor. Såsom nämnts, tillhandahåller ABS-enheten en pumprörelse mot bromsoket, så att hjulet inte kan låsa upp. Detta är en mycket snabb process som upprepas dussintals gånger per sekund. Pumpmotorn i ABS-systemet säkerställer att trycket upprätthålls på bromssystemet.

Hur ska man bromsa utan ABS bromsar?

Det man måste göra på en motorcykel utan ABS är precis det som ABS'en gör hela tiden, nämligen att släppa på bromsenman låser däcket. Att ligga på maximalt möjlig bromsning är mycket svårt vid vått väglag och låser du hjulet måste du släppa för att börja om att bromsa, därmed får du längre bromssträcka.