:

Hur gör man gardiner kortare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man gardiner kortare?
  2. Hur långt från golvet ska gardinerna hänga?
  3. Hur långa brukar gardiner vara?
  4. Hur ska en hissgardin sitta?
  5. Får långa gardiner?

Hur gör man gardiner kortare?

Bottenfåll med symaskin

  1. Mät hur lång gardinen skall vara. Lägg till 6 cm för bottenfåll.
  2. Klipp rätt längd på gardinen och sicksacka därefter kanten.
  3. Dölj därefter sicksacksömmen genom att vika in den. Finast är om du gör en dubbelvikning.
  4. Nåla och pressa.
  5. Sy en vanlig raksöm 5 mm från kanten.

Hur långt från golvet ska gardinerna hänga?

Korta gardinlängder bör sluta 2 cm under fönsterkarmen. Långa gardinlängder bör sluta 3 cm över golvet, alternativt flöda ut på golvet. Hur hänger man gardinerna i fönstret? För att inte förminska fönstret och ljusinsläppet bör gardinstången eller gardinskenan sättas en bit ovanför, och en bit utanför fönstret.

Hur långa brukar gardiner vara?

Gardiner från tak till golv Så lyder gardinuppsättningens gyllene regel. Självklart går det att välja kortare typer av gardiner om man tycker om det. Men genom att välja långa gardiner låter vi dem göra det de kan bäst, nämligen att få takhöjden att upplevas som högre och att ge rummet en lyxig och ombonad känsla.

Hur ska en hissgardin sitta?

Mät längden på hur långt ner du önskar att hissgardinen ska hänga. Det ser bäst ut om gardinen slutar vid fönsterbrädet. Observera att du bör omfatta minst 5 cm ovanför fönsterkarmen, så att den hissgrdinen kan monteras på väggen ovanför fönsterkarmen.

Får långa gardiner?

Gardinlängden avgör vilken stil och vilket uttryck du får. En vanlig regel är att mellanlånga gardiner ska sluta 2–3 centimeter under fönsterkarmen och hellånga gardiner 2–3 centimeter från golvet. Om du vill en känsla av att gardinerna svävar kan du gå ner till 1 centimeter från golvet.