:

Vad kostar det att flyga till Svalbard?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar det att flyga till Svalbard?
 2. Hur lång tid tar det att flyga till Svalbard?
 3. Hur tar man sig till Svalbard?
 4. Hur är vintern och sommaren på Svalbard?
 5. Är det dyrt på Svalbard?
 6. Är det olagligt att dö på Svalbard?
 7. Hur mycket tjänar man på Svalbard?
 8. Hur får man jobb på Svalbard?
 9. Hur varmt är det på Svalbard på sommaren?
 10. Vad kostar en öl på Svalbard?
 11. Vad händer om man dör på Svalbard?
 12. Var är det olagligt att dö?
 13. Får man föda barn på Svalbard?
 14. Vilka yrken är vanliga på Svalbard?
 15. Hur många grader är det i Svalbard?

Vad kostar det att flyga till Svalbard?

Flygs av

 • Det bästa priset för enkelflyg till Longyearbyen från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 944 kr (Göteborg Landvetter till Longyearbyen Svalbard).
 • Det snabbaste flyget till Longyearbyen från Sverige tar 18t 50m (Göteborg Landvetter till Longyearbyen Svalbard).

Hur lång tid tar det att flyga till Svalbard?

En total flygtid på Ca 3 timmar och 20 minuter. Våra beräkningar bygger på det kortast möjliga avståndet mellan Stockholm Arlanda Flygplats i Sverige och Svalbard Flygplats i Norge.

Hur tar man sig till Svalbard?

För att Svalbard med sina isbjörnar, övergivna ryska gruvstäder och karga glaciärområden kan vara en av de mest exotiska platserna som Norwegian flyger till. Det kan också var det närmsta du någonsin kommer Nordpolen.

Hur är vintern och sommaren på Svalbard?

Här i Norra ishavet hittar du orörd arktisk vildmark och ett unikt djurliv, men också smakfulla restauranger och museum. Säsongsvariationerna är stora på Svalbard – de mörka vintermånaderna ersätts på sommaren av sol som strålar dygnet runt.

Är det dyrt på Svalbard?

Svalbard är momsbefriat vilket innebär att det inte är lika dyrt att handla här som på fastlandet. Förutom vissa färska varor då. En liter mjölk kostar 33 kronor och tomaterna 99 kronor kilot.

Är det olagligt att dö på Svalbard?

Olagligt att I Longyearbyen finns en lag som förbjuder invånarna att . Staden har en kyrkogård, men den togs ur bruk för över 70 år sedan.

Hur mycket tjänar man på Svalbard?

En norsk arbetare kan tjäna 50 000 kronor i månaden. De ryska lönerna ligger på 6 500 kronor. Under Sovjetperioden var lönerna betydligt högre än på fastlandet.

Hur får man jobb på Svalbard?

Du måste skaffa dig ett jobb på Svalbard innan du reser dit. De flesta bostäder på Svalbard ägs av arbetsgivarna och erbjuds om du får ett jobberbjudande. Det gör det svårt att hitta bostad utan att ha jobb på Svalbard. Den norska arbets- och välfärdsmyndigheten NAV har en översikt över alla offentliga jobb i Norge.

Hur varmt är det på Svalbard på sommaren?

En sommardag i juli blir det ungefär 9 grader på dagen i Spitsbergen och 6 grader på natten. En vinterdag i mars är det normalt cirka -8 grader på dagen och -14 grader på natten.

Vad kostar en öl på Svalbard?

Priserna på restauranger i Longyearbyen.

Måltid, billig restaurang207 SEK21 USD
Inhemsk öl (0,5 liters djupgående)91 SEK9.40 USD
Cola/Pepsi (0,33 liters flaska)20 SEK (16-25)2.10 USD (1.60-2.50)
Vatten (0,33 liters flaska)22 SEK (16-29)2.30 USD (1.60-3.00)
Cappuccino (regelbunden)41 SEK4.30 USD

Vad händer om man dör på Svalbard?

Den som har oturen att dö på Svalbard får sin kropp transporterad till Norge – permafrosten gör att gravar är nästan omöjliga att gräva, kylan gör att kroppar inte förmultnar.

Var är det olagligt att dö?

Det är däremot olagligt att dö i parlamentsbyggnaden i London. Detta eftersom byggnaden är ett kungligt palats och den döde tekniskt sett därför får rätt till en statsbegravning. Dör du i Kina måste du dock ha regeringens tillstånd om du vill reinkarneras.

Får man föda barn på Svalbard?

Alla som bor på Svalbard måste ha ett jobb och kunna försörja sig. Alla är också skrivna i en hemkommun på fastlandet. Dit får man åka om man ska föda barn eller om man behöver vård under någon längre tid.

Vilka yrken är vanliga på Svalbard?

Norrmännen är den övervägande största gruppen på Svalbard, före thailändarna – som ofta jobbar med städ och disk – och tredje största grupp är svenskarna i yrken som friluftsguider, servitörer, kockar och bartendrar. Här kan vem som helst från hela världen bosätta sig och söka jobb, utan uppehållstillstånd.

Hur många grader är det i Svalbard?

En sommardag i juli blir det ungefär 9 grader på dagen i Spitsbergen och 6 grader på natten. En vinterdag i mars är det normalt cirka -8 grader på dagen och -14 grader på natten.