:

Är det krav på C-däck?

Innehållsförteckning:

 1. Är det krav på C-däck?
 2. Måste man ha c-däck på husvagn?
 3. Vad kostar däck till husvagn?
 4. Vad är skillnaden mellan C och CP däck?
 5. När måste man ha c-däck på släp?
 6. Vilka däck passar min husvagn?
 7. Hur länge håller ett husvagn däck?
 8. Vilka däck till husvagnen?
 9. Måste man ha c däck på husbil?
 10. Vilka däck är bäst till husbilen?
 11. Måste man ha likadana däck på samma axel?
 12. Hur mycket tål ett C-däck?
 13. Måste man ha vinterdäck på obromsad släpvagn?

Är det krav på C-däck?

Ett C-däck är ett däck som tål hög belastning. C kännetecknas av ett hölje som är stelt, för att göra det möjligt för däcket att kunna bära en tyngre vikt och däcket i sig är robust, därav dessa namn Commercial som C står för. Det finns inget krav på ett C-däck men detta är något som rekommenderas.

Måste man ha c-däck på husvagn?

C-däck är till för skåpbilar och husvagnar, små transportbilar, och klarar av att hantera en högre belastning. C står för ”commercial” och deras stela hölje gör att däcket är mycket mer robust. Detta är nödvändigt då två däck på en husvagn ska klara av samma tyngd som fyra däck på en bil till exempel.

Vad kostar däck till husvagn?

- Stålfälg som ovan komplett med vinterdäck i 155///70 r13 kostar från 899 kr per hjul. Med dubbdäck från 999 kr/st. C-däck dubbade 155/80 r13 finns från 1050 kr/st. -Med C-däck från 999 kr för komplett hjul (sommardäck) .

Vad är skillnaden mellan C och CP däck?

Så skiljer sig CP-däck till husbil från C-däck En skillnad ligger i att CP-däck har sidor som är förstärkta jämfört ett C-däck. Det gör att de tål ett högre lufttryck. Det ger en större belastningsreserv och ökad stabilitet. Det är analyser av hur däck under husbilar belastas som ligger till grund för denna däckmodell.

När måste man ha c-däck på släp?

När måste en släpvagn ha vinterdäck? Vinterdäck krävs mellan 1 december och 31 mars om det är vinterväglag. Kravet gäller släpvagnar som dras av personbil, lätt lastbil eller buss med en totalvikt av högst 3,5 ton.

Vilka däck passar min husvagn?

För husvagnar och husbilar rekommenderar vi på Däckpartner att använda Camperdäck eller C-klassade däck, eftersom stommen i ett C-däck ger en högre stabilitet både när du står stilla och vid körning.

Hur länge håller ett husvagn däck?

JA du bör byta däcken . Rekommenderar att byt efter 6 år. Oavsett om de rullat eller stått still. Husvagnsdäck slits inte ut om inte hjulinställningen är helt galet, de torkar ut.

Vilka däck till husvagnen?

husvagnar och husbilar rekommenderar vi på Euromaster att man använder ett C-klassat däck. Stommen i ett C-däck ger bättre stabilitet såväl under körning som vid stillastående. Snittsträckan som en husvagn körs per år är 100-300 mil, för husbilar är snittsträckan 300-500 mil.

Måste man ha c däck på husbil?

Måste en nyttja C däck på husbil? Du som har en husbil rekommenderas att använda dig av C-däck. Detta är däck som är speciellt framtagna för dessa typer av fordon. Stommen i ett C-däck skapar en ökad stabilitet under körning samt när husbilen står stilla.

Vilka däck är bäst till husbilen?

På husvagnar och husbilar rekommenderar vi på Euromaster att man använder ett C-klassat däck. Stommen i ett C-däck ger bättre stabilitet såväl under körning som vid stillastående.

Måste man ha likadana däck på samma axel?

Personbilars samtliga däck ska vara av samma typ och man får inte blanda dubbdäck, dubbfria vinterdäck och sommardäck bilen. Det rekommenderas att använda samma fabrikat/modell av däck på bilens alla fyra hjul, men om man ska blanda olika bör man åtminstone ha samma på samma axel.

Hur mycket tål ett C-däck?

Ett C-däck fungerar därför utmärkt till husvagnar, lätta lastbilar, transportbilar, husvagnar och husbilar. Detta beror bland annat på att dessa däck har en speciell högtrycksventil som klarar av däcktryck över 450 kPa.

Måste man ha vinterdäck på obromsad släpvagn?

Om dragbilen har dubbade däck måste även släpvagnen ha dubbade däck när det är vinterväglag. Kravet gäller släpvagnar som dras av personbil, lätt lastbil eller buss med en totalvikt av högst 3,5 ton samt även släpvagnar (med totalvikt av högst 3,5 ton) som dras av tunga fordon.