:

Vilka flygbolag tillåter katt i kabinen?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka flygbolag tillåter katt i kabinen?
  2. Kan man flyga med katter?
  3. Är det farligt för katter att åka bil?
  4. Kan katter åka tåg?
  5. Hur långt kan man åka med en katt?
  6. Hur länge får en katt åka bil?

Vilka flygbolag tillåter katt i kabinen?

Husdjur i kabinen: En liten katt eller hund får tas med in i kabinen i Economy Class på de flesta KLM-flygningar och i Business Class på de flesta KLM-flygningar inom Europa. Djuret ska sitta i en resväska för djur, maxmått: 46 (längd) x 28 (bredd) x 24 (höjd) cm. Total vikt max 8 kg (djur + väska).

Kan man flyga med katter?

Husdjur i kabinen Små katter eller hundar kan resa i kabinen på flygningar inom Schengen och/eller EU . Vi accepterar upp till två husdjur i kabinen per flyg (upp till tre mycket små valpar eller kattungar i samma bur kan bokas som ett djur).

Är det farligt för katter att åka bil?

Du kan transportera katten i kombiutrymmet på din bil om du har god uppsikt över den under hela transporten. Katten ska inte riskera att bli skadad eller lida i samband med transporten. Därför måste du se till att katten är säkrad vid inbromsning, till exempel genom att använda transportbur.

Kan katter åka tåg?

Om du reser med tåg behöver du självklart en väldigt säker bur, som katten omöjligt kan ta sig ur och fly ifrån. Men den bör även vara så pass lätt att du orkar bära den. Du bör kanske välja en med fast botten ifall katten kissar, för att undvika att smutsa ner i tågvagnen.

Hur långt kan man åka med en katt?

Undvik att ge katten mat 5–6 timmar innan ni åker iväg. På så sätt minskar risken för att katten blir åksjuk och resan blir trevligare för alla. Välj resmål med omsorg. Välj ett husdjursvänligt boende om du åker på semester och se till att det finns säkra utrymmen som hjälper katten att känna sig mer hemma.

Hur länge får en katt åka bil?

Om transporten tar mer än 6 timmar bör du ha en bur med en sanitetslåda eller liknande för urin och avföring. Du får aldrig lämna ett djur utan tillsyn i bilen om det är möjligt att temperaturen inne i bilen går över +25°C eller under -5°C. Här kan du läsa mer om transport av katt hos Jordbruksverket.