:

Hur mycket får en hund väga på flyget?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket får en hund väga på flyget?
 2. Kan man flyga med en kanin?
 3. Får man ha hund på flygplats?
 4. Hur reser man med en hund?
 5. När kan man börja flyga med en bebis?
 6. Kan man åka med Norwegian?
 7. Får man ta med hunden på tåget?
 8. Får man ta med hund till Arlanda?
 9. Vad krävs för resa med hund?
 10. Kan man resa med en 3 månaders bebis?

Hur mycket får en hund väga på flyget?

Burens och husdjurets/husdjurens totala bruttovikt får inte överstiga 8 kg. Lådan måste vara läckagefri. Djuret måste kunna stå upp, vända sig och ligga ner bekvämt i lådan/väskan. Husdjuret ska vara i sin bur under hela resan.

Kan man flyga med en kanin?

Små sällskapsdjur, bland annat katter, små hundar, sällskapskaniner, sköldpaddor och igelkottar, kan resa med dig i kabinen på våra flyg, förutsatt att den totala vikten på sällskapsdjuret och transportbehållaren inte överstiger 8 kg.

Får man ha hund på flygplats?

Flygbolagen bestämmer reglerna för att ta med djur på en flygresa. Generellt gäller att mindre sällskapsdjur, som hund och katt, kan följa med på flyget om de sitter i bur eller väska. Normalt sett får buren inte överstiga de mått och vikter som gäller för handbagage.

Hur reser man med en hund?

Du behöver ett eget pass till din hund. För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa med hund inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

När kan man börja flyga med en bebis?

Prata med barnavårdscentralen, BVC, eller med en vaccinationsmottagning om du ska resa utomlands med ditt barn. Gärna minst ett par månader innan resan, om det är möjligt.

Kan man åka med Norwegian?

Du måste se till att du har alla nödvändiga resehandlingar, inklusive pass och visum, för din resa. Vi förbehåller oss rätten att neka ombordstigning om du inte kan uppvisa en giltig ID-handling och nödvändiga resehandlingar.

Får man ta med hunden på tåget?

Ja, du är välkommen att resa med husdjur på SJ-tågen. Djur får följa med i 2 klass. Tänk på att välja en plats i avdelning Djur tillåtet om du tar med dig t ex katt eller hund på tåget. Reser du med ett tåg där du inte kan boka platsbiljett så sätter du dig i den djurtillåtna vagnen.

Får man ta med hund till Arlanda?

Djur som reser med sin ägare ska sitta kvar i sin bur eller i sin väska på grund av smittskyddsskäl tills dess tullen är passerad. Läs mer i Jordbruksverkets reseguide för hundar och katter. Ska du hämta eller lämna någon vid flygplatsen går det bra att ta med ditt husdjur in i terminalbyggnaden.

Vad krävs för resa med hund?

Resa utomlands med hund

 • Hunden ska vara id-märkt.
 • Hunden ska ha en giltig vaccination mot rabies.
 • Hunden ska ha EU-pass för sällskapsdjur.
 • Hunden ska anmälas hos tullen (föras in i Sverige via en tullplats)

Kan man resa med en 3 månaders bebis?

Gärna minst ett par månader innan resan, om det är möjligt. Barn i Sverige erbjuds vaccinationer på BVC mot utvalda sjukdomar från tre månaders ålder och upp till tonåren genom det svenska vaccinationsprogrammet för barn.