:

Vart kommer man efter Nangijala?

Innehållsförteckning:

  1. Vart kommer man efter Nangijala?
  2. Vad heter Astrids första bok?
  3. Vad heter Skorpan egentligen?
  4. Vad berättade Jonathan om Nangijala?
  5. Vad hette Astrids syskon?
  6. Varför är Astrids böcker så populära?
  7. Vem är Orvar?

Vart kommer man efter Nangijala?

Nangilima är ett land bortom Nangijala och dit kommer de som dör i Nangijala. I Nangilima kan ingen dö, där finns ingen ondska och alla invånarna lever i harmoni.

Vad heter Astrids första bok?

Astrid Lindgren var 37 år gammal och tvåbarnsmor då hennes första bok, Britt-Marie lättar sitt hjärta, kom ut 1944. När hon året efter, 1945, slog igenom med Pippi Långstrump lät hon inte framgången stiga sig åt huvudet utan fortsatte livet ut leva samma enkla liv som hon alltid gjort.

Vad heter Skorpan egentligen?

Karl Lejon, "Skorpan", har inte fyllt 10 år men vet att han ska dö av sin sjukdom (tuberkulos). Hans storebror Jonatan tröstar honom och berättar vad som händer efter döden; om landet Nangijala där det ännu är "lägereldarnas och sagornas tid".

Vad berättade Jonathan om Nangijala?

Skorpan frågade Jonatan, och Jonatan sa: "Kanske de kom till Sorokaste." Men han berättade inget om Sorokaste, så varken jag eller Skorpan vet vad det är för en plats. Jonatans och Skorpans mamma kom först till Nangijala. Där tog Sofia hand om henne, hon fick bo i Tulipagården.

Vad hette Astrids syskon?

Ingegerd, Astrid, Stina och Gunnar. Alla fyra syskonen ägnade sig senare i livet åt skrivandet på ett eller annat sätt. Gunnar blev vid sidan av att driva lantbruket på Näs också riksdagsman och författare till de politiska satirerna om Svitjod. Stina arbetade som översättare och Ingegerd arbetade som journalist.

Varför är Astrids böcker så populära?

Författare, samhällsdebattör. Astrid Lindgren var en svensk barnboksförfattare som med sina nyskapande verk gjort barnlitteraturen till en angelägenhet för både barn och vuxna. Hon är känd över hela världen för sina böcker om bland annat Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter.

Vem är Orvar?

Orvar är den som leder kampen för frihet i Törnrosdalen och utan honom är kampen dömd att förloras. I Körsbärsdalen smider man planer för att befria Orvar och hela Törnrosdalen från Tengils skräckvälde. Jonatan blir den som ska försöka få ut Orvar ur Katlas grotta.