:

Vilken storlek på klinker?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken storlek på klinker?
  2. Hur väljer jag storleken på klinkers i hall?
  3. Hur lägga stora klinker?
  4. Hur mycket bygger klinker på höjden?
  5. Hur välja kakel badrum?

Vilken storlek på klinker?

Storlek på badrummet Det första du kommer behöva förhålla dig till är storleken på ditt badrum. Om golvytan i ditt badrum är under 6 kvm, kommer du kunna välja klinkerplattor som är max 15×15 cm. Och anledningen till det är fallet som krävs på ditt badrumsgolv.

Hur väljer jag storleken på klinkers i hall?

Storlek på plattan då? Ja de beror ju på hur stor hall du har, har du en liten och långsmal hall så kanske du ska lägga in en 20x20 eller 30x30 platta. Annars är storleken 30x60 cm fin i en hall, kanske läggas i förskjutning. Har du en stor hall så lägg in en 60x60 cm platta, du får en känsla av ett stort stengolv då.

Hur lägga stora klinker?

Stora klinker kräver plant underlag En större platta kräver också mer fästmassa och det viktigaste är att hela plattans baksida täcks när man monterar den. När massan torkar ska det ske jämnt vilket inte sker om det är olika mängd fix under; torkar det olika fort finns en risk att plattan fäster snett.

Hur mycket bygger klinker på höjden?

fixet fyller normalt 2-3 mm men det beror ju vilken tandning du använder och den i sin tur beror på plattans storlek och underlagets jämnhet.

Hur välja kakel badrum?

Estetiskt bör du tänka på formen och karaktären på rummet när du väljer kakel. Ett litet badrum känns mer rymligt om du väljer stora ljusa plattor. Avstå helst från mönster och små plattor i det lilla badrummet. Om badrummet är väldigt stort kan du få det att kännas mindre och mer ombonat med hjälp av kaklet.