:

När har Lundin Energy utdelning 2022?

Innehållsförteckning:

  1. När har Lundin Energy utdelning 2022?
  2. Vad händer med Lundin Energy?
  3. Varför sjunker Lundin Energy?
  4. Varför faller Lundin Energy?
  5. När har Lundin Energy utdelning 2021?
  6. När säljs Lundin Energy?
  7. Vem äger Lundin Oil?
  8. Vem äger Lundin Energy?
  9. Vem äger Lundin Mining?

När har Lundin Energy utdelning 2022?

Lundin Energy utdelning 2022 Lundin Energy har en inplanterad utdelning 2022 och den kommer första handelsdagen på året 2022 och det är 4e januari 2022. Bolaget kommer med största sannolikhet göra fler utdelning under nästkommande år, då detta är vanligt att bolaget gör. Utdelningen ligger runt 3-4 SEK per aktie.

Vad händer med Lundin Energy?

Lundin Energy och AkerBP meddelade den 21 december 2021 en föreslagen sammanslagning för att skapa ett ledande europeiskt oberoende prospekterings- och produktionsbolag med en tillgångsbas i världsklass, industriledande verksamhetskostnader och låga koldioxidutsläpp samt växande och hållbara utdelningar.

Varför sjunker Lundin Energy?

Bank of America Merrill Lynch sänker Lundin Energy till underperform (köp).

Varför faller Lundin Energy?

Lundin Energys vd: ”Högt oljepris under lång tid” Den sista juni beräknas försäljningen av olje- och gasverksamheten till norska Aker BP att slutföras.”Verksamheten är i bra form”, säger avgående vd Nick Walker som spår ett fortsatt starkt oljepris.

När har Lundin Energy utdelning 2021?

Det slutliga utdelningsförslaget, inklusive detaljer avseende den föreslagna utbetalningsplanen kommer att meddelas i samband med att bokslutsrapporten publiceras den 1 februari 2022. Denna information är sådan som Lundin Energy AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

När säljs Lundin Energy?

Alexandre Schneiter har den 20 maj sålt 50.000 aktier i oljebolaget Lundin Energy där säljaren är styrelseledamot. Aktierna såldes till kursen 445,00 kronor per aktie.

Vem äger Lundin Oil?

Huvudägare för alla bolag i Lundinsfären är familjen Lundin. Adolfs son Ian H. Lundin är styrelseordförande och i styrelsen sitter också den andra sonen Lukas H. Lundin, som även är styrelseordförande för ett flertal av dotterbolagen.

Vem äger Lundin Energy?

År 1995 blev Adolf Lundin störste aktieägare i Sands Petroleum AB. Bolagen gick ihop 1997 och bildade Lundin Oil AB. Bolaget köptes av kanadensiska Talisman Energy 2001 i en affär, som värderades till 470 miljoner USA-dollar. Lundin Petroleum bildades 2001, senare 2020 namnändrat till Lundin Energy.

Vem äger Lundin Mining?

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. Lukas Lundin är styrelseordförande i Lundin Mining LUMI -3,71% . Nemesia äger efter köpet drygt 95,4 miljoner aktier i Lundin Mining.