:

Varför ska man stänga toalettlocket?

Innehållsförteckning:

  1. Varför ska man stänga toalettlocket?
  2. Var finns det mest bakterier på en toalett?
  3. Vad är toalettlocket till för?
  4. Vad är smutsigast?
  5. Hur mycket bakterier har en mobil?

Varför ska man stänga toalettlocket?

Varje gång du spolar sprider din toalett ut ungefär en miljon bajs- och kissbakterier. Bakterier som sprider sig långt, landar på golvet, tvålen och i värsta fall på tandborsten. Det är därför du alltid ska stänga toalocket innan du spolar i toaletten.

Var finns det mest bakterier på en toalett?

Offentliga toaletter Men du blir förmodligen förvånad över att de platser du tror har flest bakterier, vanligtvis är de områden som oftast rengörs.

Vad är toalettlocket till för?

Ett enkelt knep för att hålla nere smittorisken är att se till att toalettlocket är nedfällt efter det att du uträttat dina behov. – När man spolar med locket uppe bildas aerosoler av vattendroppar som också innehåller allt det som man har tänkt sig att spola ner, små avföringsrester med bakterier och virus i.

Vad är smutsigast?

Tvättsvampen och disktrasan Inte så konstigt kanske att tvättsvampar och disktrasor är bland de mest bakterierfyllda sakerna i hemmet eftersom vi använder dem varje dag för att torka av smutsiga ytor. Så håller du rent: Se till att svamparna och trasorna hänger luftigt så att de torkar och inte är fuktiga hela tiden.

Hur mycket bakterier har en mobil?

Kuriosa: Varje kvadrat tum (6,75 cm2) av din mobiltelefon innehåller cirka 25 000 bakterier, vilket gör den till ett av de smutsigaste föremålen du är i kontakt med dagligen. Det är något att tänka på nästa gång du tar telefonen.