:

Hur ofta ska man byta ut plattång?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta ska man byta ut plattång?
  2. Kan inte locka håret med plattång?
  3. Kan det börja brinna av en plattång?
  4. Varför kan jag inte locka mitt hår?
  5. Vad händer om man bränner håret?

Hur ofta ska man byta ut plattång?

Som med allting annat så är inget för evigt, beroende på hur flitigt en plattång används så är det svårt att säga en livstid. De plattänger vi använder på frisörsalongen byter vi ut var, vart annat eller vart tredje år. Dessa plattänger är proffs-märkena, men dessa används många timmar om dagen.

Kan inte locka håret med plattång?

– Öva på att jobba med din svagare hand. Träna upp den genom att byta hand ibland. Ett proffsknep om man vill få en lite mer busig look är att göra varannan lock åt motsatt håll. – Genom att göra en lock framåt och nästa bakåt kommer håret inte att smälta ihop på samma sätt.

Kan det börja brinna av en plattång?

VÅLDSAM BRAND. Åtta familjer blev hemlösa efter branden i Trollhättan natten mot julafton. Nu misstänks en person för allmänfarlig vårdslöshet - då en hårfön eller plattång glömts på och kan ha orsakat branden.

Varför kan jag inte locka mitt hår?

Börja med att tvätta håret med volymschampo – gärna kvällen innan för att få rätt textur på håret när det ska lockas. Ett volymschampo ger håret en strävare känsla som får lockarna att hålla länge, så lämna mjukgörande och glansgivande produkter på hyllan och investera i ett riktigt vavavoom-schampo.

Vad händer om man bränner håret?

Våra hårstrån tål inte för hög värme, och om man använder locktång, plattång eller liknande- utan värmeskydd så bränner du inprincip sönder håret, och det kan ske på en användning- även fön är varmt nog för att skada ditt hår! Tänk då vad som händer när man dagligen sliter håret på detta sätt.