:

Hur börja med AIP?

Innehållsförteckning:

  1. Hur börja med AIP?
  2. Vilka livsmedel ingår i AIP?
  3. Hur länge ska man äta AIP?
  4. Är lakrits AIP?
  5. Är gurka AIP?
  6. Är havregryn AIP?
  7. Är Curry AIP?

Hur börja med AIP?

Skriv dagbok, logga dina symptom. Känns det överväldigande att börja med AIP/autoimmun paleo, ta då små steg genom att börja med vanlig paleo, och successivt gå över till Paleo. Se till att sova, röra på dig och försök att inte stressa. Mat är din vän och inte din fiende, mat kan läka kroppen, mat kan vara din medicin.

Vilka livsmedel ingår i AIP?

AIP är en elimineringskost som utesluter modern processad mat, spannmål, gluten, mejerier och socker och som inkluderar rena råvaror i form av grönsaker, rotfrukter, kött, fisk, fågel och frukt.

Hur länge ska man äta AIP?

AIP är inte ett hållbart sätt att äta på under lång tid, men många har uppnått mycket goda resultat när man följer en sådan kost under en kortare period (allt ifrån ett par veckor- till ett par år, beroende på person och tillstånd).

Är lakrits AIP?

När smeten är klar, lägg den i kylen 1 timme så att den blir formbar....Källa: SwedishPaleo.

4 mskkokosolja, smält
4 mskkokosgrädde
4 tsklakritspulver (av lakritsrot) ej AIP
1 nypahavssalt
citronskal, som dekoration

Är gurka AIP?

De grönsaker och frukter inom AIP som innehåller mest bekämpningsmedel är: äpplen, selleri, gurka, vindruvor, nektariner, persikor, spenat, jordgubbar. Prioritera gärna ekologiska alternativ och kom ihåg att alltid skala grönsaker och frukter, som gurkor och äpplen, om de inte är ekologiska.

Är havregryn AIP?

Uteslut i minst fyra veckor Spannmål med gluten: Vete, korn råg och havre. Gluten kan orsaka läckande tarm och därigenom trigga immunförsvaret. Mejeriprodukter: Mjölk, ost, yoghurt med mera. Mjölkprotein kan störa läkningsprocessen i kroppen.

Är Curry AIP?

Vid AIP, titta vad din curry innehåller....Ingredienser.

4 stkycklingfiléer
2 stvitlöksklyftor
1 mskfärskriven ingefära
1 mskcurry
1 tskgurkmeja