:

Vad kan domningar i ansiktet bero på?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan domningar i ansiktet bero på?
  2. Hur har man använt tungan för att upptäcka sjukdomar?
  3. Vad är vit beläggning på tungan?
  4. Vad kan göras för att få svart tunga?
  5. Kan du ha vitt lager på din tunga?

Vad kan domningar i ansiktet bero på?

Ibland kan en virusinfektion eller borrelia göra att ansiktet blir förlamat. Det kan också bero på en stroke. Det finns läkemedel som hjälper mot ansiktsförlamning och för det mesta går den över inom några månader. Ansiktsförlamning kommer ofta plötsligt utan förvarning.

Hur har man använt tungan för att upptäcka sjukdomar?

  • Sedan århundraden tillbaka har ayurvediska läkare använt tungan för att upptäcka sjukdomar. Det beror på att denna muskel utgör en sorts förlängning av magen eftersom tungan skickar signaler till den. Tungan har miljontals nervändar som är associerade med olika delar av kroppen.

Vad är vit beläggning på tungan?

  • Utseende: Vit beläggning på tungan kan vara tecken på många bakterier, vilket ökar risken för dålig andedräkt. Orsak: Kan bero på att man andas eller sover med öppen mun, eller att man är muntorr av mediciner, särskilt antidepressiva läkemedel och allergimediciner.

Vad kan göras för att få svart tunga?

  • Utseende: Tungan har en svartfärgad beläggning eller hårig, svart och luddig yta. Orsak: Dålig munhygien, tobak, mycket kaffedrickande, bakterier, vissa läkemedel, visst munvatten eller uttorkning kan ge svart tunga. Rökare får ofta hårig tunga. Behandla: Noggrann munhygien och regelbunden tandborstning kan få bukt med svart tunga.

Kan du ha vitt lager på din tunga?

  • Din tunga är frisk om den är mjuk, flexibel och något fuktig, dvs. att den inte producerar mer eller mindre saliv än nödvändigt. Att ha ett vitt lager på tungan är normalt. Det har mer att göra med mun- och tandhygien än någon specifik sjukdom. Tänk dock på att rengöra den så ofta du kan.